Monday, 28 May 2012


The design submission for the Stone Bench went on to make the top 4 in this nationwide competition, and has been shortlisted.

The winning team will work closely with stone masons, and have their design constructed out of portland stone on Cheapside, opposite St Paul's Cathedral in Central London.

Photographs and drawings still to come from the visit to the quarry, and a workshop with the stone masons.

Sunday, 27 May 2012


Basin is a project reusing an abandoned water tower or basin on the roof of an office building in Central London. The idea was to treat the ferrous metal of its skin, and strip it down to the raw material. The skin would then be perforated with a series of incisions, differing in size and shape, to allow for experimental lighting conditions inside the basin, as well as allowing for different light to be emitted from it at night.

Basin is a place for experimental photography and exhibitions, and allows the basin to perform in a completely different way than its functional history.

Stone Bench Lighting?

Stone Bench Competition Entry

Images from [op]era's submission for the Stone Bench Design Competition 2012


Chris Dove along with fellow graduate Craig Mitchell have formed design studio [op]era.

The pair have previous experience working together, being shortlisted and finishing runners up for the Deutschebank award for Architecture 2011 for the humanitarian relief project based in Japan to combat the effects of the Tsunami.